wk frankrijk 2023

Reis met ons mee naar het WK in Frankrijk!

Van vrijdag 8 september 2023 tot en met zaterdag 28 oktober is het WK Rugby in Frankrijk. En jij kan erbij zijn!

Want in samenwerking met P1 Travel biedt Rugby Spirit jou de mogelijkheid om tijdens het wereldkampioenschap de volgende wedstrijd te bezoeken:

England – Amerika 2

Deze wedstrijd is op zaterdag 23 september 2023, kick-off om 17.45u in het Stade Pierre Mauroy in Lille en wordt aangeboden in combinatie met busreis en overnachting voor €449,- . Optioneel is een clinic voor kinderen door topspelers.

Tweedaagse reis naar het WK

Omdat het een wedstrijd is die laat afgelopen is, kiezen we voor een overnachting. Op zaterdag vertrekken we daarom in de ochtend met de bus naar Lille. Lille is ongeveer 3 uur rijden, dus we zullen ruim voor de start van de wedstrijd aankomen.

De plaatsen in het stadion zijn categorie 3 (korte zijde), waarvandaan we goed zicht hebben op de wedstrijd.

Na een geweldige wedstrijd verzamelen we op de afgesproken plek en gaan we met de bus naar Gent (1 uur rijden), waar we overnachten. De volgende dag gaan we naar huis.

Wie wordt de tegenstander van Engeland?

Vanaf juni 2021 wordt in Noord en Zuid-Amerika de kwalificatie campagne gespeeld. Argentine is al reeds geplaatst. In verschillende wedstrijden zal er bepaald worden wie er uiteindelijk naar het grootste rugby evenement ter wereld mag. Als derde en wellicht alles beslissende poule-wedstrijd, belooft het in ieder geval een spektakelstuk te worden.

Ben je benieuwd naar de reeds gekwalificeerde landen en het speelschema? Bekijk dan hier het speelschema.

Het stadion: Stade Pierre Mauroy in Lille

De wedstrijd speelt zich af in het indrukwekkende stadion Stade Pierre Mauroy, waar onder andere voetbalclub Lille zijn wedstrijden speelt, de finale van de Daviscup gespeeld is en nu dan één van de stadions van het WK rugby. Er is plek voor ruim 50.000 toeschouwers in het stadion met schuifdak. Een mooie setting voor een unieke belevenis.

Optioneel: clinic voor kinderen

Voor kinderen van 8-18 jaar zal Andy Darlington een rugbyclinic verzorgen, samen met andere topspelers. Deze vindt plaats op een rugbycomplex in Gent. De extra kosten hiervoor bedragen 30 euro per persoon. De clinic duurt 3 uur en is op zondagochtend van 9-12 uur.

WK Frankrijk 2023

De stad Lille

Op de grens met België, Luxemburg en Nederland, en net over het kanaal van het Verenigd Koninkrijk, kan Lille claimen de meest Europese stad van Frankrijk te zijn. De Noord-Franse stad staat bekend om zijn gastvrijheid, zijn gevoel van delen en zijn vriendelijke karakter.

Of je nu langs de Grote Markt slentert, geniet van een heerlijk moment in het oude Lille of een bezoek brengt aan het herkenningspunt dat de Oude Beurs is, elke stap is een ontdekking in Lille. Het is een stad die wordt gekenmerkt door haar culturele vitaliteit, levenskwaliteit en feestelijke energie. De Lille Braderie, een enorme straatmarkt die jaarlijks tussen de twee en drie miljoen bezoekers samenbrengt, is hiervan de beste demonstratie.

Van Vlaamse rundercarbonnade tot waterzoï (visstoofpot), de stad heeft geen tekort aan gastronomische specialiteiten. Grote evenementen staan ​​ook op het menu in de stad, cultureel of sportief: Lille organiseerde Eurobasket 2015, UEFA Euro 2016 en het Wereldkampioenschap handbal mannen 2017 met groot succes, evenals de Davis Cup-finales in 2014, 2017 en 2018. Bij de Stade Pierre-Mauroy, een ultramoderne locatie met een schuifdak en een unieke “Show Box”, belooft iedere wedstrijd magnifiek te worden tijdens Rugby World Cup 2023.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen, volgende events en meer via ons Facebook en Instagram.