Mark en Andy Darlington

De topspelers van Rugby Spirit

Wat zijn we trots dat we samen werken met een aantal geweldige rugbyspelers. Rugby Spirit is een organisatie die begin 2021 is opgericht door Robert-Jan van Groen, die al jaren ervaring heeft met het organiseren van toffe sportevenementen en een enorme passie voor rugby heeft. Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen te inspireren, beter te maken en vooral heel veel plezier te laten beleven met datgene wat ze het leukste vinden om te doen: rugbyen. De mooiste sport ter wereld.

Diverse topspelers komen langs om jou clinics te geven. Zo komt er bijna altijd een international langs, mannen en vrouwen, en topspelers die spelen in Jong-Oranje, de ereklasse en zelfs enkele buitenlandse topspelers. Op onze social media kondigen we aan wie er komt.

Vergeet je ons niet te volgen op facebook en instagram?

Wolf van Dijk

Nog zo´n topper: één van Nederlands grootste talenten. We zijn super blij en trots dat Wolf van Dijk een onderdeel van ons team uitmaakt.

The big bad Wolf speelt al van jongs af aan rugby. Hij is via Rotterdamse Rugby Clubc en Ayr RFC terecht gekomen bij DIOK in de ereklasse. Op jonge leeftijd heeft hij al 6 interlands achter zijn naam. Verder kwam hij uit voor academy zuid-west, NTC en diverse jeugdteams van oranje.

Er valt nog heel veel meer te vertellen over deze fantastische rugbyer, maar….vraag dat hem zelf maar!

Dennis van Dijken

Je eerste interland spelen in de legendarische wedstrijd van 29 mei 2021 tegen België. Dennis deed het en hoe. Wat een beer van een kerel. Behendig, sterk, vastberaden en overal op het veld te vinden met scherpe tackles.

Dennis speelt al rugby vanaf dat hij een kleine jongen was. Hij is via de Pink Panthers en het NTC in Frankrijk terecht gekomen, waar hij nu zijn rugby carrière aan het opbouwen is. Van hem gaan we nog heel veel horen, dat is wel zeker.

Jim Boelrijk

International Jim Boelrijk is een belangrijke steunpilaar van dit oranje. Met zijn kracht, rust, uitstraling en inzicht zorgt hij voor een geweldige balanse in het team. En dit brengt hij naar je over als hij aanwezig is bij een rugbyclinic van Rugby Spirit. Je zal adembenemend luisteren naar zijn tips en uitleg en er heel veel van opsteken. Ook kan hij je precies vertellen wat er belangrijk is om aan de top te komen.

Famke Deelstra

Wat kan je veel van haar leren! Al 17 jaar speelt ze rugby. Dit deed ze bij DIOK en daarna bij The Bassets. Ook speelde ze al voor de 7s u16, u18 en senioren van het Nederlands team. Als landskampioen en winnaar van diverse cups heeft ze al een aardige prijzenkast die vast nog verder gevuld gaat worden!

Work hard and build a legacy. Dat is haar motto. Stel haar al je vragen, scoor een handtekening, ga met haar op de foto en vooral: luister naar haar tips. That’s the Rugby Spirit!

Storm Carroll

Een echte rugby legende in Nederland, die met 46 interlands op dit moment de meeste caps heeft van alle actieve internationals. Hij hoopt de 50 te halen, om daarna met pensioen te gaan. Wij gaan het hem helpen hopen! De Nieuw-Zeelander speelt al vanaf 4 jaar rugby, zoals iedereen dat deed. In een tour door europa bleef hij in Nederland steken, om ons nooit meer te verlaten en veel rugby successen te geven. Hij is met meerdere clubs landskampioen geworden en is nu speler en coach van The Bassets.

Hoe koelbloedig is dit (check het filmpje)? Dan ben je een echte kanjer!

Samantha Martinez Gion

Je kan haar alles vragen tijdens de rugbydag, maar hier vast een tipje van de sluier: zij werd in Engeland (!!!) landskampioen met Saracens en scoorde in de finale een try 🤩 Dan ben je dus echt een van de grotere. En dat ondanks dat ze pas laat is gaan rugbyen. De overstap naar Nederland heeft meteen voor dominantie in het dames rugby gezorgd. Ze is namelijk al 5x landskampioen geworden met AAC Rugby. Ze heeft ook al een aantal interlands gespeeld voor het Nederlands Team.

Kortom een geweldenaar!

Jetze Stallman

De komende dagen gaan we onze geweldige staff van volgende week aan jullie voorstellen. We beginnen met een groot Rugby talent: Jetze Stallman

Al sinds zijn 5e is hij bezeten van Rugby, waar hij zich vanaf 14 jaar vol op richt. Via rugbyclub De Wrotters kwam hij bij Rugby Club ‘t Gooi. Hij traint ook bij het Nationale Trainings Centrum (NTC) met andere grote talenten van Nederland. Dit jaar is hij voor het eerst geselecteerd voor Rugby Nederland U20.

No pats, No helmets, just balls.

Lalovi Tafua

De verborgen diamant van Nieuw Zeeland. Na jarenlang in het Rugby Walhalla van Nieuw Zeeland te hebben geacteerd,Deze verschrikkelijk goede rugbyspeler speelt tegenwoordig bij RC Hilversum en tussentijds ook nog op het hoogste niveau in Polen.

Roberto Warmerdam

Als oud-international heeft hij je heel wat te leren en te vertellen. Als speler van Waterlandse RC en RC Hilversum heeft hij heel wat topwedstrijden mogen spelen en in totaal kwam hij tot 8 interlands. Dit hadden er veel meer kunnen en moeten zijn, ware het niet dat hij door blessures vroegtijdig een einde aan zijn rugby carrière moest maken. Naast leraar is hij ook Rugby trainer in het dagelijkse leven en daardoor zal je zien dat je heel veel van hem leert.

Rugby International Mark Darlington

De oudere broer van Andy is ook al zo rugby kanjer. Ze vormen een eenheid die bij alle clubs samen heeft gespeeld, tot dit seizoen. Mark woont en speelt nog in Engeland, maar komt ieder jaar naar Nederland voor het rugbykamp in Amsterdam. Hij is het brein achter de intensieve en uitdagende trainingsessies en zorgt voor vernieuwing.

Mark Darlington in het shirt van het Nationale team

Wesley van der Aart

Dit is een echte multifunctionele Rugby kanjer: Wesley van der Aart. 

Vanaf zijn 17e heeft hij rugby helemaal ontdekt. Hij is een speler van The Bassets in hart en nieren. Op een haar na is hij daar in de jeugd Nederlands kampioen geworden (3e). Tegenwoordig is hij een drijvende kracht in zijn team in de Ereklasse.

Een geweldige speler, een geweldige trainer, een geweldige coach en een fantastisch stafflid. Hij heeft er zin in! Oh en wist je dat hij ook nog eens een hele goede scheidsrechter is?

Eric Gagba

Als je op een rugbykamp of clinic bent geweest, dan moet je hem haast wel kennen. Mister Rugby Spirit. Een geweldige rugbyspeler, rugbytrainer en een rugbydier: Eric Gagba

Trainen, trainen, trainen om altijd weer beter te worden. Dat heeft de vliegensvlugge en behendige Eric via de Pink Panthers naar het 1e van URC geleid. Ook trainde hij als aanstormend talent nog een tijdje op het NTC. Een jongen waar we nog veel van gaan horen en waar menig topclub zich mee hoopt te versterken.