Rugbykamp op RC Eemland– Kampbrief met alle info

De ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het rugbykamp op RC Eemland in Amersfoort van augustus 2021 is de plek om beter te worden en een ontzettend leuke tijd te hebben. En jij bent erbij!

Deze pagina is voor alle ingeschreven deelnemers aan het Rugbykamp op Rugby Club Eemland zonder overnachting. Ben je nog niet ingeschreven? Volg dan deze link.

Wat hebben we er ontzettend veel zin in! Jij ook? That’s the Spirit! Het gaat een super leuk en leerzaam rugbykamp worden in Amersfoort. In deze brief kan jij alle informatie vinden die handig is om te weten voor je naar dit kamp gaat. Heb je nog vragen? Mail ons gerust op info@rugbyspirit.nl.

Data, locatie en tijden Rugbykamp op RC Eemland

Dit rugbykamp duurt 3 dagen. We starten dagelijks om 9.30 uur. Je kan tussen 9 uur en 9.30 uur gebracht worden. Je ouders hebben dan nog even de kans om een vraag te stellen aan de coördinator, voordat ze je een fijne dag wensen. Vanaf 16.30 uur kan je weer opgehaald worden. Dit kan tot 17 uur. Ben je wat later met ophalen? Stuur dan een tekstbericht naar 0649120742.

Dit onvergetelijke rugbykamp op RC Eemland in de zomervakantie vinden plaats van maandag 23 augustus t/m woensdag 25 augustus op Rugby Club Eemland. Het adres is Barchman Wuytierslaan 95 in Amersfoort.

Lees verder onder de afbeelding…

Leeftijd, niveau en indeling

Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau. Natuurlijk houden we er rekening mee dat je bij je vriendjes/vriendinnetjes  in de groep komt, als je dit hebt aangegeven op het aanmeldformulier.

Wat neem je mee:

 • Je eigen rugbykleding en rugbyschoenen
 • Wij raden het gebruik van een gebitsbeschermer sterk aan, mocht je andere bescherming gebruiken neem deze dan ook mee. Op locatie hebben we reserve bitjes en zijn te koop voor 7,50 euro.
 • Bidon/drinkfles, zodat je tijdens de oefeningen kan drinken
 • Een regenjas en -broek
 • Een extra setje droge kleding (ook bij droog weer)
 • Zonnebrand (smeer de kinderen ‘s morgens vast in) en een petje tegen de zon
 • Als je waardevolle spullen meeneemt is dit op eigen risico. Rugby Spirit is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal of verlies.

Eten en drinken

De lunch, drinken en tussendoortjes worden verzorgd door Rugby Spirit. Je hoeft dus niks mee te nemen van thuis, maar dat mag wel. Wel vragen we de ouders geen zakjes snoep mee te geven, maar een extra liga of stuk fruit is geen probleem.

Wij proberen altijd goed rekening te houden met allergieën. Heb jij een allergie waar wij rekening mee moeten houden en deze niet op het aanmeldformulier gezet? Neem dan contact met ons op via info@rugbyspirit.nl

Foto’s tijdens het rugbykamp

Tijdens de dagen worden er foto’s en filmpjes gemaakt. Deze zullen met alle ouders op een afgesloten pagina worden gedeeld aan het einde van de clinicdagen. Enkele foto’s en filmpjes zullen ook gebruikt worden voor de social media kanalen om een beeld te geven van de dag. Leuk dus om te volgen op Facebook en Instagram!

Mag jouw kind niet op social media? Geef dit dan door per mail.

Training van topspelers

Dit Rugbykamp staat onder leiding van een aantal geweldige internationals. Zo is Andy Darlington erbij en ook speler van RC Eemland en international Jordy Hop, die tegen Portugal onlangs zijn enorme talent liet zien. En dat is nog niet alles, want nog meer internationals, buitenlandse topspelers, ereklasse spelers en NTC-talenten zullen aanwezig zijn op het rugbykamp om jou nog beter te maken. Learn from the best, to become the best.

Extra leuk: op zaterdag 17 juli kan je de mannelijke internationals zien schitteren in het stadion in Amsterdam (nog kaarten voor verkrijgbaar via rugby.nl ) of via Ziggo.

Het programma

Het belangrijkste is dat we allemaal een ontzettend leuke tijd hebben. Respect voor de staff en elkaar staat daarbij centraal. Plezier zit in het beter worden in rugbyen en complimenten ontvangen van de trainers, maar het ook leuk hebben met vriendjes, nieuwe vrienden maken, groepsactiviteiten en leuke teambuilding-spellen in de pauzes.

We doen meer dan alleen oefenvormen. Dit kan je van ons verwachten:

 • What does it take? Ga in gesprek met internationals over hoe zij de top proberen te bereiken en leer over voeding, fysieke training, rust en omgaan met wedstrijdspanning.
 • Warming-up en Cooling-down, iedere dag
 • Verschillende challenges waarbij je leuke prijzen kan winnen
 • Leer van de beste spelers van Nederland. Je zal training krijgen van iedere aanwezige topspeler
 • Ervaar hoe internationals zelf trainen door de oefeningen te doen die zij ook doen
 • Persconferentie: vraag de topspelers alles wat je maar zou willen weten
 • Handtekeningenjacht: verzamel de handtekeningen en ga op de foto met deze topspelers
 • Train voor de Rugbydemo voor ouders, die we op de laatste kampdag zullen laten zien aan ouders
 • We trainen in thema’s, die op elkaar aansluiten. Wat je maandag traint, komt in een andere vorm de volgende dagen terug. Zo ga je echt met stappen vooruit.

Rugbydemo


De laatste kampdag wordt afgesloten met een spectaculaire rugbydemo. Tijdens deze door de kinderen ingestudeerde demo laten we de ouders zien hoe goed zij kunnen rugbyen en wat wij tijdens het kamp allemaal hebt geoefend en geleerd. Tijdens de rugbydemo staan de rugbyers in de spotlights en zijn alle ouders, de begeleiders en de andere deelnemers jouw fans. Vanaf 15:45 zijn jouw ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en wie nog meer willen komen kijken van harte welkom. Om 16:00 uur gaat de rugbydemo van start. Aanmoedigen maar!

Kampthema 2021: Tropical Summer

Het rugbykamp staat in het teken van Tropical Summer. Dit tropische gevoel krijg je meteen als je de accommodatie betreedt. Met verschillende leuke tropische spellen en activiteiten krijg je het ultieme kampgevoel. En op woensdag staat het kamp in het teken van Tropical Summer. Kom in je meest tropische outfit naar de kampdag. Denk aan een mooie hawai-slinger of hoela-rok. Let er wel op dat je of in de kleding moet kunnen rugbyen of (makkelijker) je je makkelijk klaar kan maken voor de rugby-oefeningen.

Make most out of your rugby camp

Het is mogelijk om te overnachten vanaf 8 jaar. Vind je dat toch nog een beetje spannend of te vermoeiend? Dan kan je ook 1 nacht bijboeken voor 25 euro. ‘s Avonds krijg je een goede maaltijd, een leuk avondprogramma met activiteiten, we slapen in stoere legertenten en ‘s morgen ontbijten we goed, zodat we er overdag weer tegenaan kunnen! Interesse? Mail naar info@rugbyspirit.nl

Corona protocol tijdens het rugbykamp

Tijdens het Rugbykamp zullen we ons aan alle voorgeschreven maatregelen houden.

Aandachtspunten

 • Houd 1,5 meter afstand van de begeleiders en coördinatoren
 • Neem je eigen bidon mee naar het kamp
 • Desinfecteer voor iedere pauze jouw handen (desinfecterende handgel is aanwezig)
 • Deelnemers die voor het kamp in het buitenland zijn geweest, moeten zich houden aan de op dat moment geldende quarantaine regels
 • Blijf thuis bij klachten (de gemiste dagen kan je op een ander moment inhalen)
 • Ouders mogen aan het begin van het kamp en aan het einde van de kampdag het complex op, daarbij moeten zij wel 1,5 meter afstand houden tot andere deelnemers, ouders, begeleiders en coördinatoren.

Neem je vriendjes of teamgenoten mee!

Wat is er nou leuker dan rugbyen met je vriendjes of vriendinnetjes? Aanmelden voor het rugbykamp op RC Eemland kan nog steeds.

Wil jij ook een gaaf Canterbury kampshirt?

Samen met onze partner Canterbury hebben we een mooi, kwalitatief sterk kampshirt gemaakt. Wil je deze ook ontvangen tijdens het rugby kamp? Ook hebben we een toffe hoody gemaakt, speciaal voor deze dagen.  

Bestellen kan nog:

Canterbury shirt, €19,95, via deze link.

Canterbury hoody, €45,-, via deze link

Vragen of opmerkingen?

Wij kijken er enorm naar uit en gaan er geweldige, onvergetelijke dagen van maken. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via info@rugbyspirit.nl

kamp shirt canterbury
Rugbyshirt van Canterbury – € 19,95 – te bestellen bij je clinic via deze link
canterbury hoody
Rugbyhoody van Canterbury – €45,- – te bestellen bij je clinic via deze link

10% korting bij Rugbymagazijn!

Heb je nog wat nodig voor je clinic? Van ons partner Rugbymagazijn krijg jij 10% korting op je aankoop online of in hun winkel in Bussum. Gebruik hiervoor de code RS10

30% korting bij Canterbury!

Ook ons partner Canterbury krijg je wat moois. Na het evenement krijg je een e-mail met een kortingscode.

Nog vragen over het rugbykamp op RC Eemland? Neem contact op met Rugby Spirit
Als je ouders voor of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens. 

Names de organisatie van Rugby Spirit
Robert-Jan van Groen
info@rugbyspirit.nl
0649120742
www.rugbyspirit.nl