rugbykamp-met-overnachting

Rugbykamp Roosendaal met overnachting – Kampbrief

Hét rugbykamp van 2023 vindt plaats in Roosendaal. En jij bent erbij!

Deze pagina is voor alle ingeschreven deelnemers aan het Rugbykamp op Rugby Club Roosendaal met overnachting. Ben je nog niet ingeschreven? Volg dan deze link.

Wat hebben we er ontzettend veel zin in! Jij ook? That’s the Spirit! Het gaat een super leuk en leerzaam rugbykamp worden op de Rugby Club RCC. In deze brief kan jij alle informatie vinden die handig is om te weten voor je naar dit kamp gaat. Heb je nog vragen? Mail ons gerust op info@rugbyspirit.nl.

Data, locatie en tijden

Voor dit rugbykamp heb je de keuze kunnen maken tussen zondag 23 juli t/m woensdag 26 juli of zondag 23 juli t/m vrijdag 28 juli. We zullen zondag starten om 16 uur. Je kan tussen 15.30 uur en 16 uur gebracht worden en we starten gezamenlijk met een kleine uitleg voor de ouders en kinderen. Je ouders hebben dan nog even de kans om een vraag te stellen aan de coördinator, voordat ze je een fijne week wensen. Het kan handig zijn om het telefoonnummer van de coördinator te noteren. Op woensdag of vrijdag kan je vanaf 16.30 uur weer opgehaald worden. Dit kan tot 17 uur. Ben je wat later met ophalen? Stuur dan een tekstbericht naar 0649120742.

Deze onvergetelijke dagen in de zomervakantie vinden plaats op Rugby Club Roosendaal Commando Combinatie. Het adres is Nispenseweg 5, 4707 RA Roosendaal.

Lees verder onder de afbeelding…

HET rugbykamp van 2023

Leeftijd, niveau en indeling

Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau. Natuurlijk houden we er rekening mee dat je bij je vriendjes/vriendinnetjes  in de groep komt, als je dit hebt aangegeven op het aanmeldformulier. Jongens en meisjes slapen in aparte tenten.

Paklijst: wat neem je mee op rugbykamp:

 • Je eigen rugbykleding en rugbyschoenen
 • Wij raden het gebruik van een gebitsbeschermer sterk aan, mocht je andere bescherming gebruiken neem deze dan ook mee. Op locatie hebben we reserve bitjes en zijn te koop voor 6,50 euro.
 • Bidon/drinkfles, zodat je tijdens de oefeningen kan drinken
 • Een regenjas en -broek
 • Een extra setje droge kleding voor overdag (ook bij droog weer), want we gaan ook waterspelletjes doen
 • Zonnebrand, aftersun en een petje tegen de zon

Voor het avondprogramma en slapen neem je mee:

 • Onderlaken, kussen, luchtbed en slaapzak (we slapen in legertenten)
 • Pyjama, toiletspullen, handdoeken en slippers
 • Zwemkleding en badhanddoek (we kunnen tijdens de activiteiten nat worden)
 • Neem voor ‘s avonds extra (warme)kleding mee die ook vies mag worden!
 • Jouw WK-outfit
 • Zaklamp
 • Als je waardevolle spullen meeneemt is dit op eigen risico. Rugby Spirit is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal of verlies.

Eten en drinken

Het ontbijt, avondeten en de lunch, drinken en tussendoortjes worden verzorgd door Rugby Spirit. Je hoeft dus niks mee te nemen van thuis, maar dat mag wel.

Wij proberen altijd goed rekening te houden met allergieën. Heb jij een allergie waar wij rekening mee moeten houden en deze niet op het aanmeldformulier gezet? Neem dan contact met ons op via info@rugbyspirit.nl

Foto’s tijdens het rugbykamp

Tijdens het rugbykamp met overnachting worden er foto’s en filmpjes gemaakt. Deze zullen met alle ouders op een afgesloten pagina worden gedeeld aan het einde van de clinicdagen. Enkele foto’s en filmpjes zullen ook gebruikt worden voor de social media kanalen om een beeld te geven van de dag. Leuk dus om te volgen op Facebook en Instagram!

Mag jouw kind niet op social media? Geef dit dan door per mail.

Training van topspelers

Dit rugbykamp zijn er clinics van diverse topselers. Zij zullen aanwezig zijn op het rugbykamp om jou nog beter te maken. Learn from the best, to become the best.

Het programma van het rugbykamp

Het belangrijkste is dat we allemaal een ontzettend leuke tijd hebben. Respect voor de staff en elkaar staat daarbij centraal. Plezier zit in het beter worden in rugbyen en complimenten ontvangen van de trainers, maar het ook leuk hebben met vriendjes, nieuwe vrienden maken, groepsactiviteiten en leuke teambuilding-spellen in de pauzes.

We doen meer dan alleen oefenvormen. Dit kan je van ons verwachten:

 • What does it take? Ga in gesprek met internationals over hoe zij de top proberen te bereiken en leer over voeding, fysieke training, rust en omgaan met wedstrijdspanning.
 • Warming-up en Cooling-down, iedere dag
 • Verschillende challenges waarbij je leuke prijzen kan winnen
 • Leer van de beste spelers van Nederland. Je zal training krijgen van iedere aanwezige topspeler
 • Ervaar hoe internationals zelf trainen door de oefeningen te doen die zij ook doen
 • Persconferentie: vraag de topspelers alles wat je maar zou willen weten
 • Handtekeningenjacht: verzamel de handtekeningen en ga op de foto met deze topspelers
 • Train voor de Rugbydemo voor ouders, die we op de laatste kampdag zullen laten zien aan ouders
 • We trainen in thema’s, die op elkaar aansluiten. Wat je maandag traint, komt in een andere vorm de volgende dagen terug. Zo ga je echt met stappen vooruit.

Het avondprogramma

Om 16.30 uur is het dagprogramma afgelopen. Hierna zal iedereen wat tijd hebben om te rusten en zich op te frissen. Ook hebben de deelnemers even tijd om contact te hebben met hun ouders. Als je even wil bellen, dan kan dit eventueel ook met de mobiel van één van de coördinatoren.

Rond 18 uur zullen we gezamenlijk gaan eten en doen we al een leuke activiteit aan tafel. Na de afwas gaan we iedere avond een leuke activiteit doen. Wel gaan we ook weer op tijd naar bed, want de volgende dag moeten we weer fit zijn voor het dagprogramma.

De avondactiviteiten zullen activiteiten zijn als kennismakingsspel/teambuilding, een speurtocht, een bioscoopavond (6-daags kamp), sportieve estaffete en een afsluitende gezellige avond. De activiteiten zijn enigszins afhankelijk van het weer en we kijken goed naar de rust-inspanning verhouding.

Rugbydemo


De laatste kampdag wordt afgesloten met een spectaculaire rugbydemo. Tijdens deze door de kinderen ingestudeerde demo laten we de ouders zien hoe goed zij kunnen rugbyen en wat wij tijdens het kamp allemaal hebt geoefend en geleerd. Tijdens de rugbydemo staan de rugbyers in de spotlights en zijn alle ouders, de begeleiders en de andere deelnemers jouw fans. Vanaf 16:00 uur zijn jouw ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en wie nog meer willen komen kijken van harte welkom. Om 16:10 uur gaat de rugbydemo van start. Aanmoedigen maar!

Kampthema 2023: Rugby World Cup

Het rugbykamp staat in het teken van het aankomende Wereldkampioenschap Rugby in Frankrijk. Dit ultieme rugbygevoel krijg je meteen als je de accommodatie betreedt tot het laatste moment van je kamp. Met verschillende leuke spellen en activiteiten krijg je het echte kampgevoel, alles in het teken van het WK. En hoewel Nederland daar niet aan meedoet, geven we daar toch een Nederlands tintje aan. Op woensdag staat het kamp in het teken van het WK-thema. Kom in je internationale Rugbykleding naar de kampdag. Een oranje shirt, een zwart shirt van de Allblacks of misschien heb je wel een echt shirt van een land of een team. De coördinator zal je meer vertellen!

Make most out of your rugby camp

Je kan kiezen tussen een 3-daags en 5-daags Rugbykamp. Als jij het na 3 dagen zo ontzettend leuk vindt (vast wel!) dat je niets wil missen, dan is het nog mogelijk om ook de andere 2 dagen naar het Rugbykamp te komen. Mail ons in dat geval op info@rugbyspirit.nl of bespreek dit met de coördinator, Eric Gagba.

Een boodschap van David Weersma, aanvoerder van het Nederlands Team

Neem je vriendjes of teamgenoten mee!

Wat is er nou leuker dan rugbyen met je vriendjes of vriendinnetjes? Aanmelden voor het rugbykamp kan nog steeds.

Wil jij ook een gaaf Canterbury kampshirt?

Samen met onze partner Canterbury hebben we een mooi, kwalitatief sterk kampshirt gemaakt. Wil je deze ook ontvangen tijdens het rugby kamp? Ook hebben we een toffe hoody gemaakt, speciaal voor deze dagen.  

Bestellen kan nog:

Canterbury shirt, €19,95, via deze link.

Canterbury hoody, €45,-, via deze link

Vragen of opmerkingen?

Wij kijken er enorm naar uit en gaan er geweldige, onvergetelijke dagen van maken. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via info@rugbyspirit.nl

Rugbyshirt
Rugbyshirt van Canterbury – € 19,95 – te bestellen bij je clinic via deze link
canterbury hoody
Rugbyhoody van Canterbury – €45,- – te bestellen bij je clinic via deze link

30% korting bij Canterbury!

Ook ons partner Canterbury krijg je wat moois. Na het evenement krijg je een e-mail met een kortingscode.

Nog vragen? Neem contact op met Rugby Spirit
Als je ouders voor of tijdens het kamp vragen voor ons hebben, kunnen zij met ons contact opnemen via onderstaande contactgegevens. 

Namens de organisatie van Rugby Spirit
Robert-Jan van Groen
info@rugbyspirit.nl
0649120742
www.rugbyspirit.nl